“Mirror”

Skolegyde 5

Dette maleri er inspireret af verdensmål #13 ‘Klimaindsats’.  

Værket er udført af Fintan Magee, Australien

“Spejl”

Dette værk udfordrer unge menneskers proaktive position i klimakrisen såvel som itræplantning, kulstoflagring og vandbevarelse. Værket viser en ung kvinde, der stirrer ind i sin egen refleksion.

Værket er malet i en slags glaskrusningseffekt, der giver illusionen af ​​et billede, der reflekteres på vand Denne teknik symboliserer de presserende forhold omkring klimaforandringer, hvor oversvømmelser i stigende grad bliver en øget risiko for vores samfund. Er pigen over vandet eller bliver hun opslugt af det?

I værket undersøger pigen sin refleksion og sin fortid og fremtid. Hun har to planter, der bliver til flere. Disse fungerer som en allegori for vækst, forandring og at der er bedre tider forude, samtidig med at de fremhæver vores individuelle og kollektive ansvar for at skåne naturen, vogte over vores drikkevand og sørge for nye, grønne energikilder.

Fintan Magee er født i 1985 i Lismore, New South Wales, Australien,

Han er en fremtrædende australsk street artist og kunstmaler, som er mest kendt for sine realistiske vægmalerier i stor skala.

Magee voksede op i Brisbane, hvor graffiti, især på tog var meget almindeligt. Selvom hans forældre altid har opfordret ham til at tegne og male, startede han sin kunstneriske karriere som graffitimaler i Brisbanes gader, før han skiftede til at male kunst og hurtigt opnåede anerkendelse. Fintan Magee begyndte at male på fuld tid i 2009 efter at have uddannet sig som Bachelor of Fine Arts ved Griffith University, QCA.

Magees storstilede vægmalerier fokuserer oftest på mennesker og natur med en høj grad af realisme. Hans værker skildrer almindelige karakterer i hverdagssituationer og han bruger motiver inspireret af tegnefilm, børnebøger og fortællinger til at fremhæve naturens ekstraordinære vidundere og den menneskelige eksistens. Han er optaget af menneskers forbindelse til naturen. De fleste af Magees værker beskæftiger sig med miljøspørgsmål og har til formål at fremhæve, hvordan mennesker bør bevare naturen. Truede dyr, vand og skove er centrale emner i hans arbejde og afbildes som væsentlige og dyrebare ressourcer. Han maler også menneskelige situationer for at tackle sociale problemer som for eksempel migrantkrisen.

Fintan Magee har deltaget i forskellige street art-festivaler samt gruppe- og soloudstillinger både i Australien og i udlandet. Selvom hans værker er massivt tilstede i Australien, har han også fundet tid til at tage imod invitationerer til at male i New Zealand, Indien, Indonesien, Storbritannien, Frankrig, Italien, Portugal, Tyskland, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Holland, Østrig, Ukraine, Rusland, Tyrkiet, USA, Colombia og Argentina. Hans arbejde findes i adskillige publikationer som i Graffiti Art Magazine, Artmapp, World Sculpture News, Stuart Magazine, Juxtapoz med flere.

Fintan Magee betragtes som en af ​​de førende personer på Australiens urbane kunstscene. Han bor i øjeblikket i Brisbane, Australien.

Dette værk er blevet til med støttet fra: 

Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, Knud Højgaards Fond, Stibo-Fonden, Spar Nord Fonden, Per og Lise Aarsleffs Fond, Axel Muusfeldts Fond, Reisby Fonden, C.A.C. Fonden, Vilhelm Kiers Fond, Hotel Atlantic, Sparekassen Kronjylland, Loxam, Flügger, Aarhus Kommune - Kultur og Borgerservice.